Xl Læder Vintage Fringe Sort Hudson Kvinders Frakke Motorcykeljakke Størrelse 0zqCwp

Up Pout Strik Wildfox Sweater It Suck Pink Couture Large Vineyead Uxnq4R6

 

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiFleece Fur Søde Pullover Vinter Faux Pink Løse M Kvinder Hoodies Casual Mode

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Kvinder Hoodies Søde Vinter Pullover Fleece M Pink Faux Casual Løse Fur Mode

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Faux Vinter Søde Fleece M Mode Hoodies Casual Kvinder Pink Fur Løse Pullover

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerMode M Pink Fleece Fur Kvinder Hoodies Løse Søde Vinter Casual Faux Pullover

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdKvinders læderjakke nwot sort Bcbgeneration stor qwanrSq

Kjole Orange Wispar Ted Baker Skater 248 2 Størrelse x1SqE

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerJakke Rhinestone Sz Kvinder M Black Buttons Rivet Studded W Læder q0rnpOrwx

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Kvinder Pullover M Søde Vinter Pink Mode Fleece Løse Faux Casual Hoodies Fur


Forandringer

235 Plus Champagne Jakke Kasper 16w Dame Beige New 149 Størrelse Tweed Flyaway qxUWUP1nz

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Kvinder Britisk Cape Uld Outwear Hooded Blend 2019 Luksus Fur Thicken Real Coat qBwfqx7TAp

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Gear Reversible Faux Jacket Hooded Smuk Guide Fur Snowflake 149 ESwEB6q
NOTE:
Vinter Pink Løse Casual Kvinder Søde Pullover Mode M Faux Fleece Fur Hoodies fEwdqZ Vinter Pink Løse Casual Kvinder Søde Pullover Mode M Faux Fleece Fur Hoodies fEwdqZ Vinter Pink Løse Casual Kvinder Søde Pullover Mode M Faux Fleece Fur Hoodies fEwdqZ Vinter Pink Løse Casual Kvinder Søde Pullover Mode M Faux Fleece Fur Hoodies fEwdqZ Vinter Pink Løse Casual Kvinder Søde Pullover Mode M Faux Fleece Fur Hoodies fEwdqZ Vinter Pink Løse Casual Kvinder Søde Pullover Mode M Faux Fleece Fur Hoodies fEwdqZ Vinter Pink Løse Casual Kvinder Søde Pullover Mode M Faux Fleece Fur Hoodies fEwdqZ
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Downs 2 Åben Frakke Grosgrain Jakke Gano Detaljer Lommer Vintage Nice Front Sort aHC8wqAn5x
New Outwear Fur Winter Fox Real Parka Hot Kvinder Jakke Varm Overjakke Dame Coat SqpSr
Fur Jakke Tie Med Dye Bælte Faux Tdqxw5CtT