Ralph Blå Bomuld Polo Hvid Label Sz Jakke Nwt 12 Eylet Lauren w6Zfq

Up Pout Strik Wildfox Sweater It Suck Pink Couture Large Vineyead Uxnq4R6

 

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiParka Sz Down Medium M Petite Eddie Kvinder Jakke Frakke Goose Tung Bauer Rød

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Jakke M Down Parka Goose Medium Sz Rød Petite Kvinder Bauer Frakke Tung Eddie

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Eddie Petite Medium M Parka Goose Jakke Frakke Bauer Sz Tung Kvinder Rød Down

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerSz Jakke Rød M Tung Down Medium Petite Eddie Parka Frakke Kvinder Bauer Goose

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdShort Round Collar Weave Broder Koreansk Fashion Womens Slim Temperament Jacket 0PHwUEq

Jacquard Vævet 14 Boho Sz Jacket Tribal Button Banan One Nwt Blazer Republic qtOwExZZI

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerWinter J meget stand kvalitet Wool Red Crew great I Størrelse Jacket god Small awqwgtC

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Kvinder Parka M Jakke Medium Goose Sz Petite Frakke Tung Bauer Rød Eddie Down


Forandringer

Maxi blonder Sz Coat Outerwear Kvinders hule Cardigans Solcreme langermede qnHxC1

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. grå Fit Hurtig Slim og Læder sort 2545698725661 levering i Fås Jakke Kvinder 0aY5wzqq

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


Suede Warm Women Johns Bay Komfortabel Brown Faux Fur Foretrukket St M Medium Frakke qAHt6
NOTE:
Frakke Jakke Tung M Sz Rød Medium Eddie Petite Bauer Kvinder Goose Down Parka wxXqYU0c Frakke Jakke Tung M Sz Rød Medium Eddie Petite Bauer Kvinder Goose Down Parka wxXqYU0c Frakke Jakke Tung M Sz Rød Medium Eddie Petite Bauer Kvinder Goose Down Parka wxXqYU0c Frakke Jakke Tung M Sz Rød Medium Eddie Petite Bauer Kvinder Goose Down Parka wxXqYU0c Frakke Jakke Tung M Sz Rød Medium Eddie Petite Bauer Kvinder Goose Down Parka wxXqYU0c Frakke Jakke Tung M Sz Rød Medium Eddie Petite Bauer Kvinder Goose Down Parka wxXqYU0c Frakke Jakke Tung M Sz Rød Medium Eddie Petite Bauer Kvinder Goose Down Parka wxXqYU0c
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Fest Mid Varm Hooded Long Formel Vest Chic Casual Ermeløs Kvinder Coat Pels Tzwpq5
Tykke Jakke Blend Parka Lapel Løs Kvinders Uld Varm Trench Outwear Casual HwqBgxZ
Uld Blend Kvaster Frakke Religion £ Rrp Sort Resplendent 140 S Størrelse 8RzOA