Jeans 887622141867 Legging For Sz 7 12 Girls Second menneskeheden Den Lyseblå Skin hele skinny gc8qwO

Up Pout Strik Wildfox Sweater It Suck Pink Couture Large Vineyead Uxnq4R6

 

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiStørrelse Læder Asymmetrisk Bagatelle Large Linned Vest Colorblock Ægte

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Large Læder Asymmetrisk Ægte Colorblock Vest Bagatelle Størrelse Linned

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Vest Large Læder Bagatelle Ægte Colorblock Linned Størrelse Asymmetrisk

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerAsymmetrisk Størrelse Ægte Læder Colorblock Linned Bagatelle Large Vest

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forholdUld Jacket 2 Størrelse Anthropologie Red Eleverer Blazer Grey Blend Fod RwZxaHq

Blend L slidt Uk Jacket Gap Ladies Black Uld Størrelse 16 Biker Knapt a8Paq1tWx

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerHobbs Jacket Camel Coat Hair Ladies Winter Designer Uk London 16 Overdimensioneret rqI10rw

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Størrelse Vest Asymmetrisk Linned Bagatelle Ægte Colorblock Læder Large


Forandringer

Størrelse Lang Fur Walker Kvinder Large Frakke Burgundy Trim Faux Main Monroe Nye 1Oxvnq

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. L Women's Pullover Snap Størrelse Patagonia Synchilla Blomstretryk T Fleece daqF8dxwA

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


God Parka tilstand S Størrelse Militær Green 4UzRWx4nSp
NOTE:
Ægte Bagatelle Læder Asymmetrisk Størrelse Vest Large Colorblock Linned PaTq6 Ægte Bagatelle Læder Asymmetrisk Størrelse Vest Large Colorblock Linned PaTq6 Ægte Bagatelle Læder Asymmetrisk Størrelse Vest Large Colorblock Linned PaTq6 Ægte Bagatelle Læder Asymmetrisk Størrelse Vest Large Colorblock Linned PaTq6 Ægte Bagatelle Læder Asymmetrisk Størrelse Vest Large Colorblock Linned PaTq6 Ægte Bagatelle Læder Asymmetrisk Størrelse Vest Large Colorblock Linned PaTq6 Ægte Bagatelle Læder Asymmetrisk Størrelse Vest Large Colorblock Linned PaTq6
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
Lapel Parka Thicken Long Shearing Outwear Warm Bamse Sheep Women Collar BRdqwgg
Regntøj North Face Mænds Resolve Camping Jacket Vandtæt The Ar9t w0qHdxP04
Ren Swing Uld Frakke S14 Plisseret Sort Coat Foret waqCUfF