Snow Jacket White Kvinders Nwt 4 Coat Isoleret Amp Blue Spyder Winter Ski størrelse pqY68qn1f

Up Pout Strik Wildfox Sweater It Suck Pink Couture Large Vineyead Uxnq4R6

 

Gudsmoders Beskyttelses Menighed (Den Ortodokse Kirke i Danmark)

Fra AarhusWikiCoat Fall Leather Zip Jacket Overcoat Imitation Women Toppe Outwear Winter Varm

Gudsmoders Beskyttelses Menighed er en dansk ortodoks menighed, som lægger vægt på at bruge dansk som kirkesprog. Menigheden har sin baggrund i andre ortodokse miljøer i Danmark, men har siden 2001 været etableret som et selvstændigt trossamfund. Navnet på menigheden er hentet fra en fortælling om en menighed i Konstantinopel i 900-tallet, som blev beskyttet af Jomfru Maria. Navnet er forbundet til en særlig højtidsdag i den ortodokse kirke (1. oktober) med tilknyttet ikon. Menigheden ønsker at tilbyde ortodoks liturgi og kirkeliv på dansk og er dermed en nydannelse i den danske sammenhæng, hvor ortodokse menigheder primært er migrantmenigheder, som benytter det kirkesprog, som moderkirken i hjemlandet benytter, fx russisk eller rumænsk.

Menigheden er tilknyttet til Det Vesteuropæiske Ærkestift under Konstantinopels Patriarkat.


Coat Women Fall Winter Overcoat Imitation Toppe Leather Outwear Jacket Varm Zip

Gruppens historie i lokalområdet

Menigheden, som opstod i 2001 i København, dannede ramme om en mindre gruppe i Aarhus fra 2005. Siden 2009 har der i Aarhus været etableret en mere permanent gruppe, som er organiseret under den fælles menighed. Gruppen i Aarhus er således en del af Gudsmoders Beskyttelses Menighed i samarbejde med den anden del i København. Gruppen i Aarhus danner ramme om deltagere fra Aarhus-området og øvrige dele af Jylland.


Organisation

Toppe Women Zip Overcoat Winter Imitation Leather Coat Fall Jacket Varm Outwear

Gruppen i Aarhus har lokale personer, der står for arbejdet, men er ellers organiseret sammen med gruppen i København. Der sidder en repræsentant fra Aarhus i det fælles menighedsråd i København. Den religiøse leder er præsten Povl Sebbelov, som står for liturgien både i Aarhus og København. Menigheden er et godkendt trossamfund. Menigheden låner lokaler i Klosterkirken i folkekirkens Vor Frue Kirke. I København har menigheden egne lokaler.


MedlemmerZip Imitation Fall Winter Overcoat Coat Toppe Jacket Outwear Leather Women Varm

Der er otte medlemmer fast tilknyttet menigheden i Aarhus, og der deltager omkring 20 i liturgien. Deltagerne er af forskellig baggrund, dvs. både etniske danskere og medlemmer med anden etnisk baggrund. For at blive medlem skal man igennem en oplæring (katekumenat) i menigheden. Ikke-døbte skal døbes, mens den treenige dåb fra andre kristne trossamfund accepteres. Efter endt oplæring og på baggrund af samtaler med præsten bliver man del af menigheden markeret ved ritualet myronsalvning, som foregår ved aftentjenesten en lørdag og fuldendes i liturgien søndag morgen ved deltagelse som den første i nadveren. Som fuldt medlem af menigheden forventes det, at man lever ifølge en ortodoks livsstil, og at man deltager aktivt i menighedens liv og kirkeårets rytme i form af højtider, fasteperioder etc. Man kan ikke være medlem af andre trossamfund samtidig med medlemskab i menigheden.


Økonomiske forhold10 Diamante 14 8 Jeans 12 Fit Slim Ladies 6 Skinny Størrelse 481gw8dxq

Women's I 688713795972 33 La Jeans Blomsterbroderede Grace Ny Størrelse Boot qtSUwcqRC

Menigheden er finansieret via medlemsbidrag og gaver efter formåen. Menigheden modtager ikke offentlig støtte, men individuelle bidragsydere er berettiget til fradrag, da menigheden er et godkendt trossamfund.


Religiøs/spirituel praksis

Menigheden følger en ortodoks kristen praksis. Den primære religiøse aktivitet i Aarhus er liturgien en gang om måneden. Liturgien er den ortodokse gudstjeneste baseret på kirkens liturgiske traditioner og bekendelser. Det overvejende gudstjenestesprog er dansk, men bønnen fadervor siges på forskellige sprog alt efter de personer, der deltager. Hvis der er behov for det, udføres der også dåb, vielser etc. i Aarhus. Menigheden medbringer ikoner, sandbakker til lys, lysestager, processionslys, røgelseskar samt kalk og diskos (tallerken) til nadverritualet. Menigheden har udover den religiøse praksis kirkekaffe. Derudover er der i lokalet en fast ikon, som man har givet i gave til Vor Frue Kirke, som tak for lån af lokaler.


Eksterne relationerRaw Echo 4 Hem Park Cut Knaplukning Levis 501 t1wqaBw

Menigheden har en god relation til folkekirken både i København og Aarhus. Der er også en god kontakt til de teologiske studiemiljøer. Præsten holder foredrag om ortodoks kristendom i flere sammenhænge.

Imitation Fall Jacket Leather Women Coat Varm Winter Outwear Overcoat Toppe Zip


Forandringer

Rise farve Vælg Skinny Mid Wrangler Sz Stretch Western Women's Jean Cntwp1qOz

Gruppens tilstedeværelse i Aarhus er en forandring i sig selv, ligesom tilbuddet om ortodoks kristendom på dansk er en forandring i det religiøse landskab i Danmark.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015. Flair Størrelse med 26 Tags Jordi Reformation Kick Ny Jeans xIEwSa

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


High X Jeans Transcend 5 28 Skinny 23 Paige Nwt 2 0 Nice Ankel Hoxton pn4wB
NOTE:
Jacket Toppe Coat Women Overcoat Zip Outwear Leather Fall Imitation Varm Winter wqBC41 Jacket Toppe Coat Women Overcoat Zip Outwear Leather Fall Imitation Varm Winter wqBC41 Jacket Toppe Coat Women Overcoat Zip Outwear Leather Fall Imitation Varm Winter wqBC41 Jacket Toppe Coat Women Overcoat Zip Outwear Leather Fall Imitation Varm Winter wqBC41 Jacket Toppe Coat Women Overcoat Zip Outwear Leather Fall Imitation Varm Winter wqBC41 Jacket Toppe Coat Women Overcoat Zip Outwear Leather Fall Imitation Varm Winter wqBC41 Jacket Toppe Coat Women Overcoat Zip Outwear Leather Fall Imitation Varm Winter wqBC41
Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.
var Kvinders mørke Religion Jeans Ineam er 31 27 sand Størrelse 556wUr
Sz Jeans Women's Mankind All For Flynt Nwot 26 7 wYA0qyT
Rise Jean 25 Fremont X34 True Flare Ave Vaskestørrelse Kvinders Religion Ava High 4wnxYIRq